• pic1
  • pic2
  • pic3

Vendéglátás

Vendéglátó üzletágunk a mezőgazdasági termelő-feldolgozó tevékenységeinknél jóval szerényebb, ezzel együtt büszkék vagyunk arra, hogy általa a mezőgazdasághoz nem kötődőket is közvetlenül megszólíthatjuk.

vendéglátásMelegkonyhánk a gazdaságunk aktív és nyugdíjas dolgozói mellett településünk polgármesteri hivatalát, óvodáját, általános iskoláját, napközi otthonát, nyári időszakban pedig az ifjúsági tábor vendégeit is ellátja, az eltérő igények figyelembe vételével.

Hangulatosan kialakított éttermünkben, konyhánk felszereltségére és kollégáink rutinjára támaszkodva, az egyéni igényeknek is megfelelve állunk partnereink rendelkezésére családi és vállalati rendezvények, lakodalmak szervezésénél, lebonyolításánál.

Osztálykirándulások, nyári táborok ideális helyszínéül szolgál Cserépváralján, az egykori „Cserépvár” romjainak tövében, mesés természeti környezetben található ifjúsági táborunk, mely 44 fő befogadására alkalmas. A tábor a falu fölötti dombtetőn, a településről kb. 10 perc sétával érhető el, így a táborozók annak közelségét és az elkülönültség előnyeit egyaránt élvezhetik.

vendéglátásA tábor területén található a Szász-Coburg-Gothai hercegi család egykori kastélyából fennmaradt kápolna, mely jelenleg közösségi helységként szolgálja az ide látogatók kényelmét. Hasonló épített emlék a kb. 80 méter mélyen a tufakőbe vájt kút, és a hatszögletű kútház, mely a török idők óta áll itt.

A tábor szép túrák, erdei séták kirándulások bázisául szolgálgat, hiszen pár perces séta után megtekinthetők a híres bükki kaptárkövek, könnyedén eljuthatunk a lenyűgöző sziklatornyokkal övezett Kővölgybe, de látnivalókban gazdag túraútvonalak vezetnek Kács, vagy Bogács irányába is. A falu közvetlen környezetében találjuk a barlanglakásokat, melyeket a 60-as évekig laktak. Érdemes ellátogatni a váraljai tájházba is, amit szintén egy barlanglakásban rendeztek be. Hasonlóképp ritkaságszámba menő látványosság a gabonahombárok sora. Ezeket, az esetenként akár 30 köbméteres, körte alakú üregeket a török hódoltság alatt vágták a tufakőbe a környék akkori lakói, s ide rejtették el terményeiket a területi adót, a „harácsot” begyűjtő katonák elől.

Reméljük, ellátogat hozzánk, s hazatérve messzire viszi közösségünk jóhírét!

vendéglátás