• pic1
  • pic2
  • pic3

Feldolgozás

A minőség értéke!

A stabil, hosszú távon nyereséges működés igénye a mezőgazdaságban is megköveteli a vertikális szemléletet. Mindezek alapján az agrár, sőt, az élelmiszervertikum minél több szintjén igyekszünk megvetni a lábunkat annak érdekében, hogy termékeinket minél magasabb feldolgozottsági fokon értékesíthessük. Feldolgozó tevékenységünk során az általunk, valamint az integrációnkban dolgozó társgazdaságokban megtermelt alapanyagokat dolgozzuk fel a régióban jelentkező igények alapján.

Feldolgozó tevékenységünk a következőképp rétegződik:

Keveréktakarmány-gyártás

feldolgozasA keveréktakarmány gyártás gazdaságunkban 3 évtizedes múltra tekint vissza. Mindennapi munkánk során, az ezen időszak alatt felhalmozott tapasztalat és tudás hasznosításával, a takarmányozástudomány fejlődését nyomon követve törekszünk a partnereink igényeinek leginkább megfelelő keveréktakarmányok előállítására. Keverőüzemünket folyamatosan fejlesztjük, s így a kornak megfelelő színvonalon vagyunk képesek kiszolgálni legösszetettebb vevői igényeket is.

Termékeink előállítása során csak megfelelő minőségű, állati szövetektől mentes alapanyagokat használunk fel. Ezen alapanyagok döntő többsége gazdaságunkból és az integrációnkba tartozó partnergazdaságokból származik. A külső beszállítóktól érkező alapanyagokat csak szigorú vizsgálat után vesszük át termékeink minőségének biztosítása érdekében.

Üzemünk automatizált, a gyártási folyamatot számítógép vezérli. A kiválasztott gyártási program szerint, emberi beavatkozás nélkül történik a receptúra szerinti alapanyagok és kiegészítők összemérése, a megfelelő mérettartományban történő darálás, a keverék elkészítése, a hőkezelés, a granulálás és a teljes folyamat dokumentációja. A takarmánykeveréket a vevői igények szerint, ömlesztett formában, konténeres vagy zsákos kiszerelésben tápszállító járműveinken szállítjuk el a megrendelő telephelyére.

Munkánk során nem a legolcsóbb, hanem a lehető legjobb minőségű keveréktakarmányok előállítására törekszünk. Valljuk, hogy termékeink versenyképességét nem azok árai, hanem partnereink termelési költségei adják. Kiváló minőségű, korszerű ismeretek, modern technika és maximális szakmai elhivatottság mellett előállított termékeink, magasabb árszínvonaluk ellenére is igen kedvező hizlalási költség elérését teszik lehetővé állattartó partnereink számára.

Szárított fehérjetakarmány (lucernaliszt és lucernapellet) előállítás

feldolgozasSzárító-pelletáló üzemünk a saját gazdaságunkban megtermelt zöldlucernát dolgozza fel. A munkafolyamatok dinamikus összehangolásának és a korszerű szárítási technológiának köszönhetően a zöld növény fehérjetartalmának túlnyomó többségét megőrizve képesek vagyunk értékes fehérjetakarmányok előállítására. Üzemünkben 4000 tonna készterméket tudunk előállítani évente.

Vetőmag előállítás

Vetőmagüzemünkben őszi búza, tavaszi árpa és aprómagvak szaporítóanyagait állítjuk elő. A vetőmagvakat növénytermesztőink a lehető legnagyobb odafigyelés mellett gondozzák a vetéstől a betakarításig. Vetőmagüzemi technológiánk a lehető legkíméletesebb kezeléssel képes a szárítás – tisztítás – osztályozás folyamatának elvégzésére. A vetőmagokat fémzárolva, zsákos és big-bag kiszerelésben bocsátjuk vevőink rendelkezésére.

Mezőgazdasági termények szárítása, tisztítása, osztályozása, válogatása, kiszerelése

Az imént bemutatott keverőüzemi, tisztító - szárítóüzemi és vetőmagüzemi technológiánkkal bérmunkát is vállalunk. Partnereink terményeit, vetőmagjait a sajátunknak megfelelő gondossággal kezeljük, érezve annak felelősségét, hogy munkánkon a következő termelési ciklus sikere múlik!

feldolgozas